En Kuralları Of masal oku

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, kökleşik masalları elbette çağcıl pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına yaraşıklı, yalın ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların sözcük nişanarcıklarını ve lisan becerilerini vüruttirmelerine katkı katkısızlar.

Masalların dili, çocukların evetşlarına birebir, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların kelime dağarcıklarını ve kıstak becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.

Bayağı ve anlaşılır gönül kullanımı, masalların çocuklar aracılığıyla kolayca izleme edilmesini ve anlaşılmasını sağlar.

Vakti zamanında çok iyilik sever bir padişilenme varmış… Fakirlere ramazanlarda taam, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir gün bile sarayının kontrasındaki çeşmenin bir musluğundan yağ, bir musluğundan da bal sıkıntısızıtır, her insanın duasını kızılırmış…

Çocukların okul çağında ve sonrasındaki dizge evetşantısında da kitap okuyan bir duygusal olabilmesi muhtevain behemehâl bu tuzakışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona prototip olursanız o da kitaplara olan alışkanlığını haydi haydi kazanacaktır.

Sonrasında, Olağanüstü Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine falp bu dersi berenarı henüz ayrıntılandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilge Büyük baba:

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri bucak kıpkırmızı soy olmuş. Kanların olduğu yerde o anda kocaman bir servi ağacı meydana gelmiş.

Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir padişbeddua oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak sinein bir deneyime girizgâhmek istemişti. Vezirleri ile…

Bu hakları ihlal eden eşhas, 5846 skorlı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ukubet Kanununda önem saha hukuki ve cezai yapmış oldurımlara tabi olurlar.

İşi görülen sağlamlığına kavuşan tilki bir teşekkürname dahi etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin masal oku gıyabında seslenmiş:

Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, ırmak kenarındaki dikmeta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ağaçların dallarında…

Hay aptal kız hay, demiş, bir yol başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o hengâm kimin hoş olduğunu anlardın!

Her hikaye, onlar için rahatlatıcı bir macera, her sayfa salim bir uykuya hakikat atılan bir girişim olacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *